Algemene voorwaarden2018-05-18T08:57:46+00:00

Fotosessies

 • Foto’s gemaakt door Fotografie Evi Vansimpsen kunnen ter allen tijden gepubliceerd worden op de website, Facebook en Instagram. Indien u dit niet wenst, gelieve de fotograaf hiervan op de hoogte te brengen.
 • Een fotosessie wordt betaald in twee delen. Bij boeking betaal je een niet te retourneren voorschot. De datum is pas gereserveerd na betaling van het voorschot. Bij annulatie van de sessie wordt dit voorschot gebruikt voor een herboeking. Het voorschot wordt in geen geval terugbetaald.
 • De fotograaf behoudt het recht de sessie te annuleren indien niet aan de gevraagde acties en voorbereiding vanwege de klant werd voldaan.
 • De prijzen kunnen elk moment worden aangepast. De prijs die de klant krijgt op het moment van boeking, blijft ongewijzigd, ongeacht eventuele prijsstijgingen.
 • De foto’s worden pas afgeleverd nadat het volledige bedrag van de fotosessie betaald is. Indien de sessie niet volledig betaald werd binnen 30 dagen, worden de foto’s gearchiveerd en kunnen ze enkel nog verkregen worden mits een toeslag.
 • Een fotosessie van Fotografie Evi Vansimpsen wordt beschouwd als een artistiek werk, en is daarbij onderhevig aan auteursrechten. De foto’s blijven echter eigendom van de fotograaf. Bij volledige betaling van de sessie en bestanden, koopt de klant het recht om de foto’s te printen en publiceren voor persoonlijke doeleinden. Indien de klant de foto’s gebruikt voor commerciële doeleinden zonder gepaste vergoeding voor de fotograaf, zullen gerechtelijke stappen ondernomen worden.
 • De foto’s worden enkel geleverd in JPEG formaat, en mogen niet verder bewerkt worden met filters of andere bewerkingen.
 • Uit alle gemaakte foto’s maakt de fotograaf een selectie. Deze foto’s worden vervolgens bewerkt in de stijl van de fotograaf. De foto’s die de selectie niet haalden en de onbewerkte foto’s kunnen onder geen beding verkregen worden. Extra zwart-wit omzettingen van de geselecteerde foto’s kunnen verkregen worden op aanvraag, overige bewerkingen zijn enkel mogelijk indien het bijbestellingen van de foto’s betreft. In de prijs is een galerij met minimum 50 foto’s in klein formaat inbegrepen. Deze foto’s zijn beschermd met een watermerk en mogen enkel in die staat hergebruikt worden. Indien ze gepost worden op Facebook of andere sociale media, mag het watermerk er onder geen beding afgesneden worden. De onbeschermde foto’s in hoge resolutie kunnen apart gekocht worden. Deze foto’s in groot formaat zonder watermerk mogen niet gepubliceerd worden op sociale netwerksites, enkel de daarvoor bedoelde foto’s met watermerk mogen hiervoor gebruikt worden.
 • Bij verzending van bestellingen per post zijn wij niet verantwoordelijk voor schade toegebracht tijdens de levering. (na)Bestellingen kunnen enkel gemaakt worden via email. De bestelling is bindend. Bij aankoop verbindt de klant zich tot de aankoop van doorgegeven artikelen. De bestelling zal pas klaargemaakt worden na betaling van het volledige bedrag.
 • Fotoalbums worden betaald na goedkeuring van de opmaak. In de prijs van het fotoalbum zit steeds de opmaak met 3 aanpassingen inbegrepen, als ook de consultatie en drukkosten. De opmaak van het fotoalbum moet steeds betaald worden, ook als het fotoalbum uiteindelijk niet gedrukt wordt.

Cadeaubonnen

 • Cadeaubonnen worden enkel per post verzonden na aankoop, afhalen is niet mogelijk.
 • Wij maken geen cadeaubon voor communies. Enkel voor minisessies en standaardsessies in studio en op locatie.
 • Een cadeaubon kan niet worden gewisseld voor geld.
 • De bons zijn een jaar geldig, maar we vragen om binnen het half jaar contact op te nemen om reeds een datum af te spreken.
 • Verlengen van de cadeaubon kost €25 per maand.